tisdag 31 augusti 2010

Morfar och debatten med SD


Hr Ordförande verkar vara på krigsstigen mot Sverige Demokraterna för på Nacka Värmdö Postens:s debatt hittar morfar följande repliker:I NVP 22-06-2010 i en reportage om nya partier som deltar i årets kommunalval, uttalar David Bergqvist, ordförande Sverige Demokraterna, sig om vem han, utöver de egna, helst ser i kommunfullmäktige. Den äran tillföll Sveriges Pensionärers Intresse Parti SPI , för ”de värnar om de äldre precis som vi gör”.
Som ordförande för SPI Nacka vill jag stark markera att SD:s primära intresse inte ligger på värnet om de äldre men på främlingsfientlighet och vi vill därför inte på något visst förknippas med SD.
Om någon generation har direkt erfarenhet av vad främlingsfientlighet kan leda till, så är det de äldre som har varit med om perioden kring andra världskriget.
Genom att en grupp tyckte att de var bättre än en annan grupp, mördades i dess förlängning miljoner människor!
I motsättning till andra partier vill jag inte hindra SD att komma in i Riksdagen. Om en del av folket väljer en grupp politiker som deras representanter, skall det respekteras oberoende av ideologin.
Det är bara att beklaga att de etablerade partier har försummat att vara tillräckligt övertygande och trovärdiga för att förhindra att alienation och xenofobi växte, så att en del av deras väljare gått över till SD.
Och visst kan man delvis kritisera den naiva invandringspolitik som har förts och irriterat många, men den går att förbättra (en hel del är redan genomfört eller är på gång) utan främlingsfientliga övertoner.
SPI står för ALLA människors lika värde och rättigheter. I hundratals år har lokalbefolkning (egentliga var vikingarna också invandrare från söder) tillsammans med invandare byggt upp värt unika samhällsform. Vi önskar en smidig fortsättning av traditionen och välkomnar nya svenskar.

Vi tolv på SPI-vallistan i Nacka tror, med ålders rätt, att vi bättre kan värna om de äldre än de tre på SD-listan varav två är studenter.

Johan Wouters ordförande SPI-Nacka


Replik

Tack Eric, som representerar Sverige Demokrater, för din insändare i NVP 2010-08-10.
Det var mycket klargörande.
Jag citerar några meningar och kommenterar:
”att vi (SD)alltid har haft relativt få väljare bland just pensionärer”
Tack Eric, att du bekräftar att vi gamla nog inte är så dumma!

”SPI fortsätter att häva ur sig lögner”
En lös fras, helt utan motivering.
I normal politisk diskussion bevisar man sina påståenden och använder ett sansat ton. Det blir gatuparlamentets debatteknik om SD kommer in i Nackapolitiken.

Tack också - på tal om osanning - för att du visar läsare vad SD´s ord står för.
Insändar-debatten började med att ordförande för SD för östra Stockholmslän i denna tidning på frågan vem han skulle se i kommunfullmäktige utöver er (SD) svarade: ”Då vill jag se SPI.”
Nu gör SD, genom Eric, klart att SPI absolut inte är något att ha!

Han tycker att de 258 miljarder som är lånade från Pensionsfonder är fantasisummor. Ändock har f.d. finansministrar som Kjell Olof Feldt, Erik Åsbrink och Göran Persson sagt att de borde återbetalas. Att SPI också kräver det, avgör vår unga Eric med att vi” inte vet vad politik går ut på”!
Eric svarar inte på kritiken att SD i denna tidning har förklarat, vara emot att Nacka ta hand om ensamma flyktingbarn.
Insändare slutar med: ”vi väljer invandrarbroms före pensionsbroms.”
Min bästa Eric, tack för att ni så klart visar att ni spelar ut er främlingsfientlighet mot andra svaga samhällsgrupper.

Jag är säker på att alla demokratiska partier i Sverige- till vilka Sveriges Pensionärers Intresseparti också tillhör – bestämt tar avstånd av denna orena form av demagogi.
SPI kräver rättvisa och slut på diskriminering av de äldre och svaga men det får ALDRIG, ALDRIG SKE PÅ BEKOSTNAD AV FÖRTRYCKTA OCH BARN!

Tack för att du låter oss veta vad SD:s ”politik går ut på”!

Johan Wouters
Kandidat SPI Nacka kommunfullmäktige och Stockholms landsting.

Inga kommentarer: