fredag 2 april 2010

MORFAR OCH ETT AVFÖRINGSFRITT HAV





Regering har kommit på ett brilliant sätt att vinna sympati hos hundratusentals ägare till fritidsbåtar.

Förbud att tömma magen och kissa i sjön. Båtar skall ha en toalett vars innehåll skall pumpas över i en särskild anläggning i land. Hittills har det varit tillåten att släppa ut det på de större fjärdarna och havet.
Enligt uppgift är det, under ett övergångsskede, fortfarande tillåten utanför territorialgränsen!

Visserligen kommer det mesta av övergödningen från jordbruk och de aldrig helt effektiva reningsverk, men det hundradels procent som båtägare på några månader ställer till med, är självklart ett stort och urgent problem.
Uppsamlingsstationer skall vara lättillgängliga, nära och finnas i alla fjärdar, vikar, sjöar och vattendrag.

Här visar Alliansen handlingskraft.

SLUT PÅ STANKEN FRÅN MÄLAREN NEDANFÖR RIKSDAGSHUSET.

Att det kräver energi - och därmed koldioxid i luften - att göra omvägar till uppsamlingsstationer och från dessa tankbiltransport/pumpning till reningsverk är en nödvändig nackdel, men regering ser saken i stort.

Nästa logiska steg är toaletter och uppsamlingsstationer för fiskar. För firarna tömmer sig helt okontrollerat och producerar mycket mer fekalier än alla människor och landdjur tillsammans.
Morfar är glad att miljöminister inte ruggar tillbaka för impopulära, men viktiga åtgärdar för jordens överlevnad.
I detta perspektiv skall även regeringens skenbara flathet ses inför Östersjön överfiske.

Ju mindre torskar, ju mindre de skiter ner!

Däremot kräver närings- och jordbruksdepartementet att laxodlingarna skall vara kvar.
Av varje ton högvärdig fiskfoder omsätts bara trekvart till avföring och en kvart till kött.Det är en mycket effektivare intag/utsläpp balans än frisimmande fiskar, som lever på mycket mindre näringsrik mat och dessutom slosar energi till att resa och ha roligt.

Regering övervägar även uppsamlingsstationer för akvariesediment och en miljöskatt för varje guppy.

Ett fantastisk spinnoff effekt är naturligtvisst alla nya jobb som skapas. Övervakning av lagens påbud kräver en armé av land-, vatten-, och luftbaserade kontrollanter som beivrar alla svartkissare och potti-pottitömmare.

För de båtar som har toalettavlopp under vattenyta kan det bli svårt med kontroll, men det talas om att alla som skall ut på sjön skall vägas förre och efter färden, alternativt en kontrollant på varje båt.

Vanbrosim kommer att förbjudas, för inte kan varenda långsimmare har en egen flyttande urinetank.Samma gäller sportdykare.

Många liv kommer också att sparas, för de flesta drunkningsoffer påträffas med öpen gylf.

De tiotusentals östersjösälar som förorenar året runt och mycket mer än alla säsongsskeppare tillsammans är ett annat stort problem för en uthållig miljö och departementet har redan skickat ett förslag om blöjtvång på lagrådsremiss.

Herr Ordförande kom in när jag skriver detta och säger:
"Innan floden Rhens vatten används som dricksvatten i Holland har det passerat flera reningsverk i Tyskland, Frankrike och Schweiz! Och all vatten på jorden har i dess historia många gånger passerat urineblåsan och ändtarmen av djur och människan, så egentligen är all regn distillerat kiss och..."

Ordförande skall då alltid överdriva!!




mj

Inga kommentarer: