tisdag 30 mars 2010

MORFAR OCH LEX BEATRICE


MORFAR OCH LEX BEATRICE.

Morfar tycker synd om justitieminister.
Som handlingskraftig exponent för många medborgares missnöje - att många brottslingar inte kan bli straffade med gällande lagstiftning - kom hon på ett kreativt sätt att klämma åt dem preventivt.
Häng ut icke dömda för omgivningen, med en färgrik markering!
Sedan morfar växte upp under andra världskriget i Holland har jag inte varit med om något liknande.
Då tyckte en annan politiker också att icke dömda gott kunde markeras med en stark färg.

Den gula Davidstjärnan.

Som morfar skrev för några inlägg sedan, träffade jag en domare i ett litet samhälle i Australiens öken, som delade in folk mellan dem han hade dömt och de som han inte hade dömt än.
”BECAUSE NOBODY IS PERFECT AND THEY ARE ALL SINNERS, MATE!”

Och vår Beatrice ser också en stor marknad framför sig av nio (9) miljoner odömda brottslingar!

För vem har inte kört för fort, deklarerat med skuldkänsla, slängt batterier i soptunna, blåst genom ett gult stopljus, varit för tolerant mot promillegränsen och gått ut med jycke utan plastpåse?

Sverige är en nation av misstänkta lagbrottare.
Hela bunten!

Här finns ett enormt potentiell till samhällsförbättring och när landets främsta expert på rätt-och-fel kom på ett effektivt sätt att straffa misstänkta, så tvingas denna modiga kvinna till knäfall och få en dolkstöt i ryggen av de egna.
Visserligen behövde hon inte deklarera att det är fel metod, men det är ju bortom all proportionalitet att hon tvang sägas att hon hade uttryckt sig ”klumpigt”.
Då ta man liksom bort litet av mattan under hennes fötter och gör en symbolisk eftergift till extremisterna som kom på det befängda kravet att hon skulle avgå för att hon skulle vara inkompetent och inte veta vad en rättsstat går ut på.
Man kan väl inte begära att en justitieminister för en liten bagatell, som att vara okunnig om att man bryter lagen lite grann genom att straffa icke dömda, skall avgå?

Hon ligger väl inte i samma hemska kategori som de riktig brottsliga TRE (m)inistrar som i början av mandatperioden tvangs avgå för ohyggligheter som anlitande av svart hushållshjälp och fusk med TV-licensavgifter!!!!!

Morfar är glad att Alliansens innovativa trumfkort kan fortsätta arbeta för ett paradigm i ett helt nytt rättstänkande och räknar med att ett av de första lagförslagen efter den kommande - nu helt säkra - Allians seger blir: Lex Beatrice.

Alla brott en egen färg!

RÖSTA FÖR ETT FÄRGRIKARE SVERIGE!
mj

Inga kommentarer: