tisdag 16 mars 2010

MORFAR OCH DEN STORA KALABALIKEN



MORFAR OCH DEN STORA KALABALIKEN. DEL II

Den stora kalabaliken från Bender i 1713 har fått en efterföljare 2010 i Sveriges riksdag. Hjältarnas hemort är i konflikt igen med turkarna.
Söner av en f.d. nordisk stormakt mot den sjuka- man- av- Europa`s efterkomningar. Ambassadörer kallas hem, statsbesök ställs in. Krisen trappas upp.
Utgångsläget är något ovisst, hela NATO (en för alla, alla för en) mot det alliansfria Sveriges miniatyr armé.
Men som förre gången, Gud är på vår sida och turkarna har bara Allah. Vår virtuella alliansbroder är långt överlägsen fiendes i styrka och aggressivitet
Oddsen har också blivit bättre: i Bender var det 10 000 janitsjarer mot bara några hundra karolinger men nu är det 60 miljon turkar mot hela 8 miljon svenskar plus 1 miljon invandrare.
Mycket bättre förhållande! Det blir nog bra de där.

Morfar kommer från en stan i Holland som 833 fick besök av vikingarna, alla män dödades, kvinnorna och barn togs som slavar och stan brändes.
Inget märkligt med det.
Så gjorde vikingarna i alla städer i Europas kuster under några hundra år. Klart att det vår ett vanligt normal folkmord och vi välkomna alla kustländer i Europa att rösta om det. Och inte bara de länder som drabbades, vi tycker att det är bra om t.ex. Turkiet också röstar om att i Sveriges historia genocide inte var ovanligt.
Morfar tycker personligen att det skulle sitta fint om kungen skulle ville hälsa på i Willa Willy (morfars hus) och bad om ursäkt åt folkets vägnar.
En liten kompensation skulle också sitta fint. Morfar har Dupuysyndrom, en ärftlig böjning av fingrarna som bara förekommer i de skandinaviska länder OCH i Europas kustländer där vikingarna har härjat.
I detta avseende är Morfar förresten mer nordisk än de flesta nordbor.

Men min vän Hr. Ordförande skall så nödigt ha en annan uppfattning igen:

” Jag begriper inte varför riksdag skall rösta om det” säger han.” En stor oförrätt har hänt under en tidigare turkisk regim. Vill man då förmå nuvarande regim att erkänna det, så finns det mycket effektivare vägar, T.ex att ha det som ett villkor för Turkiets tillträde i Europa.”

”Jag begriper inte heller varför den turkiska regering inte ta avstånd och kallar det för vad det är.
Det är fegt att förneka, och i ett civiliserat samhälle skall oförrätter inte förnekas men erkännas.
De överlevandes barn lider än av oförrättens följder.
Föreställ er att Tyskland skulle förneka andra världskrigets folkmord!
USA har begärt om ursäkt för slaveriet, kolonialländer för förtrycket, Australien hos aboriginen osv.”

”Jag begriper inte heller det nuvarande regims agerande: Om de - eller för den delen Kemal Ataturk- hade agerat enligt deras politiska program under den osmanska tiden kring förre sekelskiftet, hade de blivit eliminerade på samma sätt som Armenierna.”

”Jag begriper inte heller att den svenska regeringen (riksdagens exekutiva organ och utsedd av den) öppet tar avstånd från landets valda riksdag och i detta ärende kontaktar en främmande makt.”

”Begriper inte heller att en främmande makts ambassadör, ta initiativet till att öppet uppmana regeringen att ändra riksdagens beslut.”

”Jag begriper inte heller varför moralen skall följa blockpolitiken.”

”Men jag begriper mycket VÄL att i denna fråga - som inte bör hanteras på detta sätt i riksdagen men ändå kommer upp - riksdagsmän med integritet tar ställning om vad som är rätt och fel och röstar enligt deras övertygelse.
Jag respekterar därför högt de borgliga ombud som ställde samvetet över partidisciplin. I detta perspektiv är det litet märkligt att ingen avvikande röst fanns i det vänstra blocket.”

”OCH JAG TYCKER OM ATT FEL FRÅGA, GAV RÄTT SVAR!”

”För genocid är ett förskräckligt brott mot mänskligheten och Turkiet borde inte minst i eget intresse anstränga sig att få fram sanningen och erkänna inför armenierna, det egna folk och omvärlden om vad som verkligen har hänt.”

Han har sina sidor den där Hr Ordförande och morfar läggar till en You-Tube trailer om morden på minst en miljon Armenier på facebook och några bilder av de många monument som finns i ett tretiotal länder här ovanför.


mj


mj

Inga kommentarer: