torsdag 11 september 2008

MORFAR ÄR STOLT

MORFAR ÄR STOLT

Morfar är stolt att tillhöra MÄNNISKOSLÄKTET.
Igår, när CERN jagade protoner med ljusets hastighet genom en oändlig lång cirkeltunnel, kallt som rymden, visade vi igen vad vår hjärnan duger till.
Efter decennier av planning och byggande kunde världens största och kostsammaste maskin sättas igång, med ingen annan syfte än att tillfredsställa vår nyfikenhet om hur vår värld,vårt universum hänger ihop
Så länge människan har funnits har frågor ställts om ursprunget,sammanhanget,tid,materia,rörelse, energi osv.Med olika religiösa och vetenskapliga förklaringsmodeller har vi letad efter svar och nu står vi tack vara international samarbete och entusiasme,fritt från ekonomiska och maktnationella intressen, på tröskel till fördjupad förståelse om existensens mysterier.
Klart att kunskap kan missbrukas och har gjorts så för, men Morfar som är utvecklingsoptimist konstaterar nöjd att under hans långa liv, ökad vetande har förbättrad människans tillvaro och att vi med rätt använd kunskap också har förutsättningar att förbättra tillståndet för vår jord.
Från aggressiva ovetande predators som enbart kunde existera i små clangrupper har vi genom våra förfäders lidande och längtan efter en bättre värld kommit till en kultur
som är global,fredligt,samarbetande,tolerant och nyfiken.

GRATTIS MÄNNISKA,FORTSÄTT!

Morfar är glad att leva i vår tidsera!

Inga kommentarer: