tisdag 9 september 2008

MORFAR IS BACK IN TOWN

MORFAR IS BACK IN TOWN(VIRTUAL)

Morfar har varit borta ur bloggvärlden ett tag. Morfars son med frun och två härliga barnbarn som bor i Cambodja,tillbringade några veckors semester i Morfars hus, samtidigt med en god vän från Australien.
Redan i svinåttan kröp livets efterrätt i Morfars säng, blötte ner kudde med välling,ockuperade TV,förstörde dator,försvan i varuhus,tvang Morfar på livsfarliga klätterutflykter,vägrade äta annat än Makkedonals mat,förde en psykologisk utmattningskrig om godis-godis,spilde saft på möbler, ville bara leka i simbassängens motionsbanor,släpade Morfar ut på tomten för att njuta av massmord på mördarsniglar,och var total obarmhärtiga i kravet på go-nattssaga när nervsammanbrott var nära.
Morfar som på grund av respektabel ålder mer och mer återgår till tidigt ungdom, njöt till fulla av småfrön och hade a hell of a time.
Fast i den svenska nomenklatur borde Morfar har blivit farfar.Men eftersom i Morfars värld en farfar är en mycket gaggigare figur än en mysig morfar vågar ingen i sonens familj skälla ut mig för farfar och bär jag där titel Opa.

Men nu efter lång sonföräldrarledigheten är Morfar fit for fight igen.

FRA-teater har inte tagit ledig och alliansens kollektiva självmordsförsök ser ut att lyckas bra.Säga vad man vill om deras politik men nog är det originellt och generöst att förbereda en kraftig opposition mot alliansen,som gåva till vänsterns valkampanj om 1.5 år.
Morfar har fått tag i landsförrädisk skrivelse (se nedan) av någon politiker - som kallar sig kretsordförande - till andra politiker och som agerar mot FRA-lagen.
Som Morfar har skrivit förut;
Med FRA-lag skall landet byggas.
Nu när vårt fosterland hotas av större faror och styggare fiender än någonsin för i vårt ärorika historia måste vi OFFRA VÅR FRIHET FÖR ATT BEHÅLLA VÅR FRIHET!




Här kommer runtskrivelse;

Hej vänner,

På fredagens hearing om FRA-lagen fick vi en del information som jag som kretsordförande blev ganska förvirrad av:
Först berättar Magnus Norell (Totalförsvarets forskningsinstitut) att den nya FRA-lagen egentligen inte behövs utan att det räcker med anpassning av de befintliga lagarna.
Så lät det ju inte när han talade på distriktets informationsmöte för två veckor sedan.
Sedan berättar Anders Eriksson (ordf. Säkerhetsnämnden, f.d. chef
Säkerhetspolisen) att den svenska lagen är i strid med Europalagen och precis som den brittiska inte kommer att klara Europadomstolen.

Hela sommaren har vi lokalpolitiker - och vara väljare som ställde sig frågande inför den mest diskuterade alliansfråga sedan valet - när vi efterfrågade information om lagen, antingen fått lita till massmedia eller från centrala allianspolitiker fått veta att vår uppfattning och tvekan beror på "missförstånd".(Missförstånd, ett arrogant ord som särskilt Moderaterna använder för markera att motståndare, i stället för att ha en annan respektfull och likvärdig avvikande uppfattning, inte mentalt klarar av att förstå den enda sanningen. Dessutom ger ordet fina associationer till att adressaten har mist förståndet).

JAG BÖRJAR FÅ MER OCH MER INTRYCK ATT ALLIANSLEDNINGENS EGET AGERANDE BEROR PÅ EN MASSA MISSFÖRSTÅND,

Man har missförstått:

att förslaget mild uttryckt var bristfälligt trots bordläggning i ett helt år,
att det borde ha stämts av med Europalagen. Bland annat får inte bara de egna invånarna skadas men inte heller andra Europeiska invånare,
att det ger ett dåligt intryck av politisk kompetens att vara tvungen att modifiera lagen,
att allmänhetens växande ovilja mot större och större övervakning och kontroll som länge har legat latent, skulle komma till en punkt då det bara behövs en mindre anledning för att komma till en kraftig folkligt protest,
att massmedia - beroende av stor yttrandefrihet för dess egen verksamhet - skulle agera starkt mot minsta inskränkning av denna frihet,
att bloggande mer och mer har blivit en betydande opinionsfaktor i en vital demokrati,
att våra nordiska grannar bör höras. Nu kräver oppositionen i Norge att deras regering agerar mot den svenska FRA-lag,
att en fråga om privacy, personlig frihet, integritet, och yttrandefrihet angår oss alla och att den bör förankras i alla led med en ingående diskussion. Inte enbart behandlas i riksdagsgruppen,
att pågående putsning av lagen är mer symptom av problemet än dess lösning.
Problemet i större kontext är klyftan mellan alliansen och medborgare.
att bra politik undviker nederlag, men om man lider ett nederlag skall man inte fortsätta för att bevisa sin rätt och under månader driva kompromisser som folk inte vill ha, utan snabbt avföra ärendet från dagordningen.
att det är smått löjligt att åberopa en konflikt i Kaukasus som motiv, när Försvarets radioanstalt inte hade en aning om att en militär uppladdning som kräver stor logistik i veckor, väl synlig med satellitövervakning och känd inom NATO, var på gång.
att avvägning bör ske i proportionaliteten mellan FRA-lagens hypotetiska fördelar mot de politiska skadorna och inskränkning av demokratiska fri- och rättigheter och
att debatten inte skulle dö ut för att det var semester men tvärtom skulle engagera mer och mer kunniga kritiker
att frågan inte är enbart teknisk men har en stor POLITISK DIMENSION och potentiell kunde bli en belastning för alla partier som driver frågan och
att många andra och VIKTIGARE frågor om säkerhet kräver politisk handlingskraft under mandatperioden.
Johan Wouters
Kretsordförande (C) Nacka

Inga kommentarer: