tisdag 5 januari 2010

HOMO,HOMINI,LUPUS EST

Homo,homini,lupus est (människan är mänskligt,en varg!)

Vi tar de där med vargarna igen.
Äntligen visar Alliansregeringen att man ställer viktiga principer före deras popularitet hos väljare.

Död åt Sveriges fiende nr 1.
Sverige har 200 blodtörstiga vargar för mycket!

Det är väl knappast någon svensk som inte har hört deras isande ylande runt husknuten eller känd deras heta stinkande andedräkt i nacken.
Jag bara frågar.
Våra förfäder har fört en sekellång strid för att lämna ett vargfritt samhälle till oss.
Utan deras insatts hade inte våra kvinnor idag orädd kunna gå ensamma på mörka stigar, inte våra barn cykla hälsosamma långa avstånden till skolan, inte våra busshållplatser blivit öar av trygghet, inte avlägsna parkeringsplatser efter de stora motorvägar idealiska övernattningsställen, inte utgångsstråk från fotbollsarenor varit så fredliga och våldsfria, inte köarna framför nattdiscos säkrare än nattvardskö i kyrkan och inte utomhus rockfestivaler polisfria. Vi kan tacka dem också för att våra mormödrar slipper ångest för att hamna levande i en vargmage ( Det sista är inte så farligt, för i det enda fall som är registrerat kunde den äldre dam glad hoppa ut efter att en jägarhjälte magopererade vargen ).
Nu kan vi sova gott, men hur oroande skulle vi annars inte ha varit om våra tonårsdöttrar ensam kom hem efter en blött fest, om det hade funnits varg i landet?

Jag bara frågar.

Och förresten, vår jägarklass på landet, Centerns elittrupper, vad skulle de ha att göra om varg inte få dödas men skulle få föröka sig som kaniner? Bara sitta på stubbar, supa och bli alkoholister?
Jag bara frågar.
Dessa 200 vargar skulle - som jag redogjorde i förre inlägget - potentiell kunna äta upp 1200 älgar/år i en normal naturligt tillstånd. De har ingen jaktlicens, ingen vapen- eller markägartillstånd, ingen kvot att hålla sig till. Orättvisst jagar de, som en jägare skrev i en insändare i DN, året runt när jägare bara få döda dem under begränsad tid. Helt ojust!
De är svartjägare, värre än tjuvskyttar.
Dagens kvot, 20 000 älgar för landsortsbefolkning att avliva/år, minus 1200 mördat av varg = Hunger i stugorna!
Kalla fakta!

Vi borde vara tacksamma att jägarna håller älgarna i schack, det skulle annars hade behövt 20 000 delat med 6 vargar =3333,33 vargar för att hålla dagens uthållig, ekologisk perfekta nivå .

Förre lördagen den 2: december borde bli vår nya nationaldag.

23 000 underbeväpnade hjältar, trotsade sibirisk kyla och med bara handeldvapen och knytnäver, tittade de den övermäktiga faran genom kikarsiktet rakt i ögon och med minimala egna eller civila förluster, eliminerades i en episk strid fiendes styrka med 10 % inom några timmar.
Hela 20 monster!!
Fiendens frontala anfall kunde tack at kulorna av de våra gick i en horisontell båge avvärjas och alla motståndare dödades med skott i sidan eller i ryggen. En av våra odödliga fick kallblodig in fem skott i samma djur. Finns det ett mer heroisk slag i vår historia?
Jag bara frågar.

Morfar är stolt igen över hans partis kurage att - trots att opinionssiffror visar att partiet ligger lika nära utplåningsgränsen som vargarna - modig mot ett helt lands ramaskri, försvarar vargkriget och därmed indirekt ställer upp på jägarförbundets krav på en fyrfaldig älg-överbefolkning.
I det efterblivna Europa springer tiotusentals vargar runt. I Italien, Balkan, Öststaterna, Baltikum, Finland m.m.. Enbart i Spanien med 70 pers/km2 mot Sverige 20pers/km2, en tre gånger större befolkning och mycket mindre skog går 3000 vargar fria.
Morfar tycker att Alliansregering bör bättre sköta dess främsta uppgift, nämligen att bevaka medborgarens säkerhet, och:
1. Varna för turism i Europa.
2. Uppdra åt våra EU- parlamentariker att motionera om en EU-lag som bringar hela unionens vargbestånd till Sverigenivå.
3. Avråda från att ha hundar som husdjur, eftersom de genetisk är inget annat än domesticerade vargar och inget vargaktigt dem är främmande.
4. Att anslå extra resursanslag för att forska i eventuell historisk sanningshalt angående samband mellan vargförekomst, varulvar och vampirer.
5. Införa omgående fri vapenförsäljning för självförsvar.


mj

1 kommentar:

Irene sa...

HejOHå, här hamnade jag när jag googlade på Varg och här var det många kloka ord vill jag lova!
Vi är flera som faktiskt vågar värna vargen, glad att du är bland dom!
Vänlig hälsing
Irene