onsdag 27 januari 2010

MORFAR OM FOLKSTYRE

Morfar är glad att det finns ungdom med krut i. Såg på TV att en av Centerns unga och lovande gjorde en strålande insatts till att säkra valsegern för hans hårt prövade parti.
Denna unga man från intellektets huvudstad Uppsala, med ambitionen att komma in i Riksdagen, la på Youtube en självförhärligande valkampanj-filmsnutt där han visade en byggnad i sträng vinterkyla UTAN ATT DET SYNTES EN ENDA ARBETARE UTANFÖR!
Dessutom hade han fångat en chaufför som DRACK KAFÉ i sin förarkabin, och några gubbar som gick litet FRAM OCH TILLBAKA i snön!
Verkligen sensationell klipp för någon så ung.
Men inte nog med det, det mest häpnadsväckande var hans synops:
Sverige är i fritt fall, för här visades det klart och tydligt att hela arbetarklassen är ett gäng fuskare. De jobbar helst inomhus när det är kallt, de dricker kafé under arbetstid och om de är ute i kylan i alla fall, så irrar de planlöst omkring i stället för att gå i led.
Centerbarnet tog här oförsagd upp kampen mot samhällets kancersvulst, arbetarkollektivet!
Morfar var chockad över denna avslöjande dekadens inom proletariatet.

Bye, bye Mona. Valet är kört för dig!

Självklart att denna scoop visades för hela svenska folket på TV-nyheter.

Jag kommer att föreslå att denna unga begåvning på nästa stämma skall utmärkas med partiets Åsanissemedalj för förtjänstfull och avgörande insatts till 2010 års valseger.

För övrigt fick jag från Hr.Ordförande veta att en palatskupp pågår i Nackacenter.
En annan av partiets unga och lovande, som sedan några månader har bosatt sig i hans revir, har inte mindre än två gånger under denna tid hunnit vara på gruppmöte med de övriga centerpartister i Nacka och satt direkt energisk en underjordisk kampanj igång för att stötta bort den lokala ledarhane och ta över hela harem.
Morfar som växte upp med ålderdomliga mossiga begrepp som lojalitet, solidaritet och kamratskap är mäkta imponerat av denna företagsamma representant för Nycenter.

”Härligt med denna friska hybris. Fritt fram för unga arga män, bort med de gamla alfahanar och deras trogna väljarflock, vinna val är en småborgerlig och överflödig ritual och underordnad det individuella hävningssyndromet."sa jag till Hr.Ordförande
"Du är gammaldags,gaggigt och hänger inte med. Töntmoral är ute, nu gäller neoliberalisme och stenhård konkurrensutsättning.”

”Men har man kvar en demokrati värt namnet, när de folkvalda sätter eget intresse förre väljarens eller partiet?”

"Vad betyder demokrati för dig?" Frågade jag.

”Folkstyre, med Lincolns tillägg: av, för och genom folket.”

”Bra," sa jag, "vad är det då för fel med dessa ungas moderna variant av att styra folket, GENOM folkets ointresse och godtrogenhet, att vara en elit AV folket och arbeta FÖR sig själv som del av folket?Helt i enlighet med Gettisburg adress.
Och förresten, varför hålla fast vid ett val? Det gick ju bra för våra lysande stormaktsmonarker att styra folk – utöva demokrati – utan val.
Eller, om du tycker att valet behövs för legitimiteten, man kan göra som i det Tusenårige Riket: Ett val för att komma till makten och sedan en ordentligt mandatperiod på tusen år tills det är dags för nästa val.”

”Fantastisk, sa Hr.Ordförande, att du som är så gammal kan tänka så modern och ungdomlig.”

mj

Inga kommentarer: