måndag 1 februari 2010

MORFAR LEVERERAR

Nej, nu är det dags igen för morfar att "leverera" - som våra politiker så originellt säger.
Morfar var i fredags och lördags på en ledarkonferens av det som kallas för Centerpartiet, men som egentligen länge var ett Decentraliseringsparti.
Kanonspännande, här levererades historia. Eller vad sägs om konferensens nya honnörsord GRÖN KAPITALISM.
Center skall i kommande valkampanj leverera gamla Bondeförbundets hatobjekt nr1.
Rå och oförblommad kapitalism!
Och för att det inte skall vara någon tvekan, skall bokstäver i ordet GRÖN på valaffischerna inte ge association till grön, miljö eller natur men vara i en aggressiv blå-rödaktig färg som heter magenta. Det fick vi Centerledare oss inpräntat.
Säj inte att Centerpolitik är tråkigt!
Från fromt appendix till socialisterna under Erlanders tid har vi vandrat från pacifistiska atomkraftnejtackare till bigotta bilfientliga Öresundsbro motståndare, till ultraliberala frihetsanarkister, och nu står vi med GRÖN KAPITALISM till höger om granitmoderaterna.Vårt avant-garde, Stureplancenter, ritar redan om Stockholm city med scyscrapers högre än i Rockfellercenter och en den regulära max. höjd i planbestämmelser ändras till min.höjd (500 meter).Fasader i grön färg och fönster magenta.
Det är Allianssamarbete som få duga. När gökunge Högern av opportunistiska skäl går åt vänster ( det Nya Arbetarpartiet) är det för alliansens vänsterfalang inte så mycket kvar än att fånga upp de övergivna högerväljare.
Klar och tydlig Allianspolitik!
Enade står vi,säger Nya Arbetarpartiet+Fp.

Förresten har vi också lämnat decentraliseringslarvet bakom oss. Nu är företagstänkande och effektiv CENTRALISERING våra vinnande begrepp. I förre torsdagen visades det en bra illustration på det. På TV-nyheter klagade några samvetsdrabbade centerriksdagsledamöter över att de inte fick kverulera om Centerns anti-kärnkrafts princip vid förre årets Alliansuppgörelse, då avveckling av kärnkraft blev utveckling. De fick yttrandeförbud av den Stora Ledarskan,varpå de inte följa det egna samvetet och utan synlig motstånd fann sig.

Här levererade Centerns centralmakt, bra och concentrerat centreringspolitik.

Märkligt förresten att de fyras gäng som åberopade samvetet, inte kontaktade TV direkt när det begav sig för ett år sedan, men först nu gör ett utspel.
Fast kanske är det smart form av jobbgaranti för att - nu när riksdagsnominering ändå är avgjort- efter ett dåligt val kunna säga: Vad var det vi sa? Nu är vi bäst att ta över och leverera makten.

Jo, de där med samvete. Center har en originell definition om det. Det normala är när någon åberopar sitt samvete, så är det a way of no return. Men som två unga Centerpartister redan under FRA-debatten levererade, går det alldeles utmärkt att först offentligt förklara saker och ting störtomöjliga med åberopande av samvetet, och sedan skita i det och prioritera karriären.
Tvärtom, det verkar vara meriterande, för dessa två FRA-marodörer är populärare än någonsin.

Fast, det var väl då som Centerns nedgång började?

Innan jag glömmer det: Morfar såg i slutet av förre veckan ett holländsk hardtalk program med vårt näringsdepartements nya Messias.
Frälsare Victor Mulder med teknisk kompetens ganska nära en nyutbildad bilmek.
I programmet frågade programledare en närvarande bilimportör om han nu skulle vilja sälja SPYKER ( spyker är spik på holländska) svaret var: Ja, men inte bilar!
Hela programmet, i vilket också den jämt skrattande Hr Mulder deltog och några alvarliga finansiella experter, hade karaktären av att: här hade någon finansvalp levererat ett smart drag i bluffpoker.
Mijnheer Mulder ville förstås inte här heller berätta var det famösa halv miljard osynliga kronor skulle finnas, men som trogen centerpartist hoppas morfar att han inte behöver syna sina kort förre valet.
Det var bra för Victor att:
1. I spelets kort ingick att STATEN innan hade förklarat att man inte ville bli ägare till ett företag som går med mångårigförlust, men sedan ändock pr-mässigt blev inblandat i eländet och att:
2. Ett parti som säger sig vara bra på företagande - men själv hittills levererat en brakförlust - inte ville gå i konkurs själv om 7 månader och som broms i nedförsbacke använder MEDBORGARES kollektiva tillgångar för att indirekt göra dem till aktieägare i en högriskinvestering varav de inte får veta hur solvent företaget är.
”STATEN” ÄR JU BORG FÖR LÅNET.

LEVERERA MERA GRÖN(köpings)KAPITALISM!

mj

Inga kommentarer: