onsdag 17 februari 2010

MORFAR OM KORRUPTION

MORFAR OM KORRUPTION (sedernas förfall)

Morfar tycker synd om Moderaterna. På gott marknadsmässigt sätt går deras kandidater till landets mest ärbara jobb (riksdagsman) ut och sparar varken möda eller (andras?) pengar för att köpa röster.

Helt OK tycker morfar.För i tiden anmäldes hundar och katter för att förstärka partiernas medlemsregister och en stor del av beståndet var (är?) DÖDA SJÄLAR.

Somalier från Tensta-Rinkeby tillhör ju ett folk med lång demokratisk tradition och varje parti skulle vara stolt över att få köpa deras röster.
Självklart gillar dessa moderatnoviser att andra betalar för att de blir medlemmar i det parti som historisk sedd alltid har stått på de svagas, de islamiska, de färgades och invandrarnas sida.
Det såg vi i Janne Josephsons dolda kamera reportage från de moderata valstugorna.

Vår moderata biståndsminister snålar visserligen mest på Afrika men somalierna vet om att det är, demokratisk sedd, mycket bra.
Då finns det ju inte pengar för deras politiker att göra som deras kolleger i givarlandet gör - köpa röster.

Nu, när det efter att rykten har gått i månader och allt har kommit ut i massmedia, tycker en svekfull partiledning att det plötsligt inte är så bra mera.

Men, ingen panik, stå på er, säger Morfar, väljare är ett litet appendix till partipolitik och bara intressanta några veckor vart fjärde år.
Medlemsutveckling har aldrig varit så bra som nu, på tio år har antal medlemmar minskat med hälften och ju mindre medlemmar, ju enklare för partiledningen att bestämma själv.
Bry er inte heller om att DN:s murvlar tycker att nomineringskommittéer skall respektera medlemmarnas förval till kandidaterna ,men lär i stället av de duktiga Centerpartister i Stockholmsläns nomineringskommittén som efter valet ändrade 24 placeringar av de 28 riksdagskandidater som hade ställd upp, och dessutom la till 15 egna kandidater på listan. Se inlägget:MORFAR OCH RIKSDAGSLISTAN den 14:november.

Och vilket svek mot moderaternas perfekta ombudsman och Grå Eminens Sverker Eriksson - som tillsammans med partitoppen under några månader pinsamt har varit medveten om denna människohandel och igår framför TV-kameror frank deklarerar att han omgående skall utreda vad som är på gång - men direkt efter det blir desavouerat av partiets högsta höns, Hr Nordin, som tillsätter en utredning av en privat konsult.

Morfar tycker att det är dumt. Det finns inget bättre sätt att hitta sanningen än en utdragen internutredning. Det ser vi på polisen. Gång på gång visas det klart att ordningsvakten är tålmodiga, kramgoa änglar och att medborgare är en bunt lögnaktiga kriminella som jämt kommer med falska anklagelser.

Men Moderater älskar privata konsulter och avknoppning.

Morfar frågade en gång för länge sedan Sverker - som var den sista moderat att släppa slips och mörk kavaj - varför han inte som många andra partibyråkrater ställde upp som kandidat till val.
Sverker imponerade stort på morfar med svaret att han ville förbli oberoende och inte blanda ett förtroende uppdrag med hans jobb som tjänsteman.Det kunde leda till intressekonflikter.

Fast det hade kanske varit bättre om han hade haft mindre integritet och blivit politiker ändå.

Nu stormar Hr. Ordförande in och ropar:” Nu visar det sig att också Skatteverket är korrupt!
Anställda inom verket, skattefuskares dödsfiender, har själv lurat staten på 120 miljoner.”

Snack!säger jag.
Denna naiva simple man är ju ett bra exempel på upplysnings- och propaganda ministers Göbbels uttalande, att om man ljuger tillräckligt stark, så tror folk på allt möjligt.

I SVERIGE FINNS JU INGEN KORRUPTION!

mj

Inga kommentarer: