tisdag 4 maj 2010

MORFAR OCH LANDSORTSGERILLAN


Hr Ordförande stormar in och berättar att han igår såg på TV-nyheter att Sverige nu har en egen landsortsgerilla.
”Inte bara några vilsekomna ungdomar som Brigada Rossa, Bader Meinhof eller San Franciscos urban guerilla men riktiga farliga gubbar med avsågade hagelgevär, laserkikarsikte, bankrånarluva och militär disciplin”säger han. ”De har ett kontaktsystem som El-Quaida eller IRA. Ingen känner alla, men bara några få kontaktpersoner i det hierarkiska systemet. De är vid sprida och har hundratals medlemmar.”
Logistisk och organisatorisk är de långt överlägsna andra kriminella organisationer som Bandidos eller Hells Angels.
Och de dödar. Det som gör dem unika är att de inte dödar som ett medel, men de dödar som ett mål.
De offrar sömn, lider av kylan, samarbetar med många andra grupper i landet, jagar på nätter till fots, med bil och snöskoter och de kommer inte att sluta förrann målet är uppnådd: total utrotning av en av Sveriges mest naturliga invånargrupper, vargarna.

Enligt en av deras talesmän har de slaktad fler vargar, än det massdödandet som miljöminister Andreas Carlgren ställde till med i vintras d.v.s. att tillsammans med enskild tjuvskytte och den legala vinterslakten har cirka 60 djur på ett bestånd av 200 blev dödat!Självklart en kollaps av rovdjurspolitiken och ett flagrant bevis på regeringens oförmåga och inkompetens.

Polis och regering gör ingenting, har inte minsta grepp eller kontroll, utreder inte, har inte lyckats att gripa en enda av denna stora grupp av brottslingar och verkar finna det fullt acceptabel att laglöshet breddar ut sig.

En(1) polis var insatt och förklarade lakonisk att i och med att ingen kom och informerade henne så fann inget att göra!Och därmed är det fritt fram för storskalig organiserat brottslighet.

Men det är klart, om regeringen ena dag säger att vara mån om en balanserad ekologi och andra dan för ett litet partiets sviktande popularitet hos de egna väljarna, ställer till med en decimering av en utrotningshotad art, då prioriterar polisen hellre alkohol- och fartkontroller än jaga tungt beväpnade bovar i en förbrytarliga som dessutom även jobbar över gränsen till Norge.

”Jag såg programmet” säger jag ”och deras motivering är att vargar är farliga för människan, tamdjur och jakthundar, äter en massa älgar och rådjur och är till skada för landsorten.”

”Först och främst är den mest skadliga arten i naturen - med dessutom en oerhörd överpopulation - människan själv," säger Hr. O ”sedan är älgen - med dagens fyrfaldiga överpopulation för en normal balanserat miljö - kanske nyttiga för jägarna, men ställer till med enorma skador för skogsägarna. Folk dör i älgkrockar men ingen har dött till följd av vargattack. De vargar som finns, äter årligen inte mer än 2% av älgbeståndet.
Björn angriper människan och har dödat och skadat. De äter också älgar och dödar jakthundar. Skall de också utrotas?
Och på tal om skador för landsortsbefolkning, vildsvin kostar mycket mer när de bökar i jorden, trampar sönder och äter allt. När kommer ligorna att operera i Stockholmstrakten?
Rådjur är de främsta spridare av fästingar i landet. Hur många har inte blivit allvarligt sjuk eller dött till följd av det?
Och tamboskap. Är svenska bönder så mycket dummare än deras kollegor i Europa där de klarar av att ha mångfaldig fler vargar och ändå mer tamboskap i samma område?

”Enligt din logik har regering en negativ miljöpolitik och borde landsortgerillan enligt deras egen argumentation för att vårda Svensk natur, skjuta av så många svenskar som möjligt” säger jag.

"Kolla dina egna satyriska inlägg om vargpolitik den 4: och 5: januari, Homo homini,lupus och Morfar och vargarna, litet längre tillbaka i bloggen" säger Hr.O.

”Miljöpolitik är underordnad 4% gränsen till riksdag. Politisk överlevnad för små allianspartier prioriteras fram till valet.
Först efter det är över kan regeringen, vilken det nu blir, objektivt styra igen, föra en rovdjurspolitik som inte leder till art-eliminering och kanske ta hand om landsortsgerillan”. suckar han.

mj

Inga kommentarer: