måndag 17 maj 2010

MORFAR OCH MONARKIN


Morfar är en av vår gamla kungs trognaste undersåtar och hängiven anhängare av monarkin.
Monarkin är ett ypperligt exempel på god företagsamhet .
Bernadotte AB, med fru Wachtmeister i dubbelrollen som regissör och coach,är oslagbar i underhållningsbranschen.
Med låg riskprofil, några exklusiva resor, ransonerade pratprogram, förlovningar, avbrutna förlovningar, biltävlingar, pikanta yttranden om att skjuta varg och demokratiska sultaner, slår familjföretaget alla andra idoltävlingar och soapprogram.
Affärsidén att förmå kunderna att tror att ägare genom generna har ärvt unika egenskaper och därmed rätt att behålla en monopolposition är genialt och företagsmässigt brilliant.
Morfar skall föreslå hans majestät, tillika företagets CEO, att kolla den globala marknaden och undersöka att exportera affärsidén.
Kina och Indien har vakanta posten i monarkisektor och de två yngre kandidater inom ledningsgruppen med lika bra gener som han själv, måste ha ett jobb snart och kunna börja eget.

”Demokratisk är det väl en anomali” säger Hr Ordförande, ”Alla är ju lika inför lagen och då skall inte några blåblodiga tjänstemän och kvinnor få en med skattemedel överbetald anställning - bara för att de födds med ett franskt familjnamn och utländska gener.”

”Du har rätt om inkonsekvensen” sa jag ” Man kan inte ha båda och.Monarki och demokrati går inte ihop.
Därför bör vi avskaffa demokratin! Den funkar sedan länge inte mera. De politiska partier har inga medlemmar kvar, tappat legitimiteten och de jobbar i första hand inte för folket i dess helhet men mest för eget intresse och maktdominans.
Framför allt partierna som ligger nära 4 % tröskel, de satsar allt på en överlevnadsstrategi.

De facto har vi ett tvåpartisystem med ett gemensamt Alliansparti på den högra sidan och ett annat på den vänstra. Sju olika partiernas politiska karaktär stöpas om till en största gemensam nämnare av två mastodontpartier, som för konkurrensens skull ligger mycket nära varandra och mer och mer börjar överlappa varandra ideologisk.
Och nu - den enda gång på fyra år som de vänder sig till klienterna - kör de sina tveksamma reklamkampanjer med vidlyftiga löften och special erbjudanden till höger och vänster.
Förresten är det inte en form av indirekt korruption att - när politiska föreningar inte kan leva mera på medlemsavgifterna - de har skaffat sig (o)rätten att tvinga skattebetalare via högre och högre partibidrag betala deras verksamhet,löner och propaganda?Det rör sig om miljarder.

Egentligen borde Konsumentombudsmannen KO vid mandatperiodens slut utreda om dessa politiska bolag inte har lurat sina kunder med falsk reklam och desinformation.

Pensionärer är ett bra exempel.
Vid IT-krisen tvång regeringen pensionärskollektivet att låna ut en stor del av deras sparade tillgångar för att reda upp den ekonomiska kollapsen. Sedan dess har finansministrarna Göran Persson, Kjell-Olof Feldt och Erik Åsbrink förklarat att pengarna skall tillbaka till pensionärerna, men av de cirka 250 miljarder det rör sig om har varken den högre Alliansgrupperna eller den andra till vänster, brytt sig om att följa vanligt god affärssed - nämligen att återbetala det som man är skyldig till.
De har inte ens uttalat eller erkänt att de står i skuld till de äldre.
Och nu vilseleder man gamlingarna med löjligt valfläsk på ynka fem eller åtta miljarder.”

”Som politiker i pensionärspartiet SPI håller jag helt med dig om det sista” säger Hr.Ordf."För de där småpengarna per månad få man inte ens en handverkare att jobba 15minuter. Men det är ologisk att förespråka monarkin. När man inte kan leva mera för Gud, kung och fosterland, för att den första inte lär finnas mera och den sista heter EU, så kan Herr Karl-Gustav Bernadotte och sessorna visserligen stå som en national identifieringsfaktor, men det är då mera rationellt med en av hela folket vald president som kompetent statsöverhuvud, än en person vars främsta merit är att vara född av föräldrar med samma jobb.

Förresten vad är det för mamma eller pappa som vill att deras barn skall växa upp i en superkrävande sagovärld?
Barn som inte får leka med vem som helst, som inte (utåt) få vara dumma, som inte få slås, inte vara olydiga, inte kissa ute, inte festa, inte ha puberproblem eller få avkänna gränserna, inte få vara arga. Alltid måste vara perfekta, rädda för att fela.
Lära sig att vara en påpassad offentlig person från de första till den sista dag, och ständigt vara omgiven av livvakter. En förlorad ungdom som folkidoler och jämt jagade av skandalsugna media.
Det är ju grymt och otidsenligt att förneka dessa barn samma liv och chanser som andra svenska barn.
Helt denna orättvisa, bara för att en del av folket har medeltida dyrkbehov, rojalistisk sagofobi och vill drömma om en romantiskt disneyworld?”

”Snack,” säger jag” Noblesse oblige.
Kungarna finns vid Guds nåd, det är ett kall, och då är det en helig plikt för den utvalda att offra familjelivet, sin egna barn och personliga intressen.
Kungen har en gudomlig rätt att kräva att hans undersäter skall betala hans och personalens lön och hela företagets driftkostnader. Kungen är en länk till den Allerhögsta och den tycker bara om en monark som tillhör den lutherskevangelisk- och apostoliska läran. Därför skall äldsta prinsessa inte gifta sig modernt civilt, men med stor rituell teater i Storkyrkan. Pater familialis Karl Gustav skall offentligt överlämna sin vuxen dotter till en annan mans ansvar för det är fint och enligt protokollet.Fast drottningen kommer aldrig att få göra samma sak med hennes son.Jämtställdhet har sina gränser i aristokratin!"

"Snacka om huvudduk som symbol för kvinnoförtryck" säger Hr.O."Och varför skall ett vanlig giftemål mellan 2 privata svenskar kosta skattebetalare 30 mille i en nationell krisperiod? Blir de lyckligare då?"

"Du glömmer att det egentligen är en reklamkampanj"säger jag"Tänk om det kommer en snut med av det på CNN, då är alla kostnaderna betalda och att.ex.putsa upp altaret är en smart satsning inom ramen för goda affärsrelationer uppåt och värt varenda miljon.
The show must go on!
Tänk också på att utan kung, ingen vaktparad vid slottsgården och utan vaktparad inga turister i Sverige.

” Morfar, morfar” säger Hr.O. ”Om det nu är så bra med EN kung, då är det väl bättre med FLERA kungar?
Kan vi då inte vara överens om att vi skall ha Multimonarki, då får vi alla fördelar och inga nackdelar?
När jag någonsin kommer in i riksdagen, skriver jag en motion om att alla svenska medborgare utnämns till kung och drottning och deras barn till prinsar och prinsessor. Totalmonarki!Då slipper vi arvets orättvisa, inga kungabarn växer upp olika än andra, vi blir alla rika, arbetslösheten ändras i en palatsbyggboom och för Guds skull,inga omoralisk borgerliga vigsel mera..

MERA MAKT ÅT GUD OCH MONARKIN!

mj

Inga kommentarer: