lördag 5 december 2009

MORFAR AND THE BLACK MAGIC WOMAN

Morfar småfryser. Det gör han alltid efter att ha simmat. Två till tre gånger i veckan brukar jag simma. För i tiden kring lunch tid för att se och synas, nu så sent som möjligt på kvällen, när det finns så få som möjligt i bassängen.
Time may be a great healer, but it’s a lousy beautician.

Men det finns två andra anledningar till, det första är bastun. Inget ställe i Sverige där dess tysta invånare talar så lätt med vildfrämmande människor som avkläd i bastu.
Litet sämre blir det med badbrallorna på i bassängen, ännu mindre med mer kläder på i omklädningen och utanför tittar vi rakt genom varandra, rädda för att få kontakt.

Helt klart att det finns ett samband mellan kläder och kontaktproblem. Det är väl därför att sommarsvenskar är mycket trevligare än de dystra zombies som kommer i deras ställe på vinter.
Egentligen är det konstigt att headshrinkers och biktfäder inte har upptäckt att näckande patienter och syndare har mycket lättare att öppna sig.
För att inte tala om förhörsledare: av med brallorna och sedan tredje graden.
Förresten en ex-fredssoldat sa att moderna afghanska damer är mycket pratglada. Är det därför deras gubbar tvingar dem i burkas?

Den andra anledning är att Morfar simmar så djävla fort, och då skall det inte vara mindre simkunniga i närheten.
Morfar simmar med fenor och handpaddels. Delvis för att han inte vill se sig besegrad av andra som fortfarande är i deras bästa ålder och delvis för att Morfar är en överårig sportdykare och vill hålla sig i fin fenform.

I kväll var det en svart kvinna som simmade naken i Nacka simhall. Fram och tillbaka crawlade hon. En syn för gudarna.
The black magic woman från Santanas vackra flowerpower skivomslag från 70-talet gled glänsande som en kolsvart delfin genom vattnet. Nacka simhall har sedan några år belysning under vattnet och Morfar simmar också med simgoggels.
Skönhetsälskare Morfar tvekar inte en sekund. Snabbt in i bassängen och sedan beundra Afrikas drottning från the deep blue.
Black magic woman simmar med mask, vita handskar och vita strumpor!
Whow, vilket raffinemang. Allt för att koncentrera uppmärksamheten på det fulländande spel av den perfekta svarta kroppens härliga former och harmoniska muskelrörelser.
Morfar lägger sig strategisk på kollisionskurs och ser att den svarta gudinnan inte har en mask på sig men målat ansikte vitt och hon har rakad sitt svarta huvud! Några snabba fenslag och vi simmar jämt upp. Gudinnan ler mot Morfar. Morfar svävar viktlöst i turkosfärgat ljus, Santana - eller är det satan - trummar i takt med pulsens beat, extas som jag inte har känt sedan jag var arton.
Har jag för första gång i mitt liv fått dykarnarkos eller har jag drunknat och är i Scubaparadise?
Bättre ändå, the magic one stannar upp i grunt vatten, väntar leende på morfar, höjer armarna, vinkar… och Morfar dör nästan på riktigt av en två liters kallsup.

En blonderat arabisk bekant till morfar har skaffat sig en burkini.

När morfar var ung uppfanns bikini, det blev bättre med topless och rumpsnodd men inget slår en svart burkini.
Always remember to forget...the troubles that pass your way;
BUT NEVER forget the blessings that come each day.

PS en burkini är en heltäckande tight baddräkt inklusive fastsydd huva för att orientalisk religiösa damer skall kunna bada utan att väcka syndiga tankar hos det motsatta sex.

mj

Inga kommentarer: