lördag 14 november 2009

MORFAR OCH RIKSDAGSLISTAN

Morfars syn på nomineringskommitténs riksdagslistan

Äntligen handlingskraft inom Centerns Stockholmsläns distrikt.
Morfar har varit litet oroligt för det har klagats på den del i kommittén som tycker att det är fint att vara med,men inte gillar att komma till möten.
Men resultatet är bra ändå .
Detta är en lista som Morfar gillar skarpt!

Distriktet har bara 3 riksdagsmän och medlemmar fick rösta på 26 kandidater. Som ALLA i tid hade anmält sig. Det skickades ut en broschyr med fina bilder, beskrivning av ålder, vad de ville göra på det nya jobbet, litet skryt om varför man är så lämpligt och hur bra man skall jobba framöver.
Medlemmar röstade korrekt förre ett visst datum och poängsättning var klart.
Men här kommer god gammal förmyndaranda in i bilden. Komintern...förlåt... Kommittén tycker att 28 sökande till 3 poster är löjligt..?.

LITEN!

Vad skall väljare tycka?
Kanske att Center inte är en stormakt inom Alliansen?
Minst 13 sökande skall det vara till varje plats! Så man lägger till 15 kandidater(och ta först bort 3).
Vi måste vara realistiska, för man vet ju aldrig om vi inte kan vända till de dalande opinionssiffror och tex enbart från distriktet få in 40 pers i riksdagen i.s.f. dagens tre.
Om medlemmarna nästa gång tycker att det är meningslöst att rösta, så har de fel uppfattning om demokrati.
Morfar tycker att man gott kan gå ett litet längre, och nästa gång helt hoppa över de där att vanliga dumma medlemmar röstar, och som därmed tror att det är viktigt vad de gör.

Mycket effektivare och billigare med ett litet nomineringskommitté som gör en lång lista och sen basta!

Sen har kominter... kommittén stuvat om litet, för väljare visste ju inte vem som är bättre än en annan. Det ett väldigt ansvarsfullt jobb för Komintern...KOMMITTÉN!!! Morfar det heter KOMMITTÉN för f.n!
... ansvarsfullt jobb för komin... dessa förtroendevalda ombud, att flytta ner de som är sämre än andra (och omvänt för de som är bättre) på alla - i praktiken - ointressanta platser. Det höjer stämningen bland kandidater och deras väljare samtidigt som kommittén ( nu blev det rätt stavat!) subtilt visar vem som bestämmer.
Och här har man verkligen jobbat hård och visat vad decentralisering, med bestämmande på så låg nivå som möjligt, innebär för Centern. För av medlemmars poängsättning på de 28 kandidater de röstade på, har man respekterat, dvs. låta vara oförändrat, inte mindre än 4 platser!
BARA 21 PLACERINGAR VAR MAN TVUNGEN ATT ÄNDRA PÅ OCH 3 ÄR HELT BORTA.

Morfar gillar också att kommitténs SÄGER har bemödat sig om att få en bra representation av hela folket, fast Morfar tycker att det kunde har gått litet väl långt.
Medlemmarna vill ha två kvinnor på de första 3 (mest valbara)platser. Det går ju inte.
Kvinnlig paternalism! Vart är vi på väg?
Så in med en gubbe från plats 6 till plats 3.Bra gjort.
Kommittén överdriver också med att ha hela 4 kvinnor med i deras egen tilläggslista på 15 pers.
Men Morfar andas ut när ingen av dem är på valbar plats.

Utmärkt är även att Center vill bli av med de30 % av deras väljare som är 65+.
För den första parasiten i icke förvärvsarbetande ålder, kom på plats 22.
Invandrare Johan W. Morfars gamla antagonist Hr. Ordförande från Nacka.
Visserligen har Nacka förbättrad valresultatet i förre valet från några hundra till drygt 1700, blivit därmed på en gång från att vara kommunalpolitisk obefintligt till ett av distriktets starkaste fästen och fick dessutom distriktets pris i EU-valet för största ökning antal väljare, men Nacka är en sån där rikemans- och storstadskommun och ingenting för Center att lita på.
Bra för övrigt att bland de 5 första på listan, 4 är professionella politiker.
Som Morfar säger; politik är inget för amatörer. Fritidspolitiker är bara till besvär och borde veta bättre än att kandidera till att sitta hela dan i riksdagens plenisal och visar upp sig i TV.
Det finns omvalda riksdagsmän som fortfarande har svårt att skilja på röd och grön knapp. Vad kan då inte hända om oerfaren ungdom, senila 65+are eller andra än inregänget skall styra Sverige?

Morfar tycker dessutom att partiet måste vara mer på sin vakt, för ingen krets har mer än två kandidater med på listan, ingen heller mer än tre MEN... en har fem (5) bland dessa 40. Vem?
Jä.la Nacka så klart!
Morfar som själv är Nackabo vill varna för denna fara som hotar morfars barndomscenter inifrån och

tackar därför nomineringskommittén för ett förtjänstfullt arbete.

mj

2 kommentarer:

Gun Svensson sa...

Tack morfar för all den glädje du sprider till oss i bloggosfären!

Anonym sa...

vad jag letade efter, tack