söndag 22 november 2009

MORFARS KOMMENTAR PÅ STÄMMAN

Hr. Nackaordförande har varit på distriktsstämma och sa följande till mig:

Jag tycker om stämmor, morfar. De är alltid fascinerande.
En sådan härlig blandning av stora ord, heliga hus, egotrippande, oheliga unioner, gruppbildning, skådespeleri, massinstinkter, idolrockader, retorik, amatörteater, korridorsnack, principbyte, besvikelse, skylt toppstyrning och fördolt intern maktstrid.

Men också solidaritet, längtan efter något bättre, förhoppningar, ordningssinne, spänning, sammanhållning, vänskap, förhandlingskonst, tolerans, mod, kompromissvillighet m.m.

Kort sagt, en präktig manifestation av praktisk demokrati.

Jag gillar mycket att bevittna och delta i denna superba manifestation av mänskligt förmåga att på ett civiliserat sätt utkämpa oenigheter och faktisk komma till ett för de flesta acceptabelt resultat.

Vad är alla populära virtuella krigsspel, tävlingar och utmaningar jämfört med en hel dags konfliktlösande REAL LIVE på en partistämma?

Då är du väl helnöjd? Frågade jag Hr.Ordförande.

Inte helt, svarade han, för jag tycker att det var litet väl generöst mot Folkpartiet - som håller samtidigt riksstämma, och igår beslöt om en pensionärsvänligare linje - att stämman följer Centerpartiets nya självutplåningsplan och inte har en enda 65+ kandidat med bland de 20 första namn.


Bullshit! Säger jag
En stämma är ett tidsanpassat substitut till autokrati.
Med motto: TILLSAMMANS FÖR MIG SJÄLV!

Och dom där krokodiltårar för pensionärer som Hr.Ordf. håller på att larva med. Bull det också!
Vi i partiet gillar inte halvmesyrer och pensionärspolitik ingår i vårt Näringsdepartementets uppdrag.
Ett företagsvänligt parti, som Centern helhjärtat är, vet att good management and maintaining av storföretaget Sverige inte går ihop med att förbrukade och utslitna produktionsenheter skall vara kvar för länge.
Gammalt material måste tidigt ersättas med nya delar och sedan slängas på sopor eller recyclas.
Softissar som Folkpartister och de vänstervridna Nymoderater kan gapa vad de vill om omsorg om de äldre, men nu är det faktisk så att vi står för Alliansens företagstänkande och då få de andra tre partier väl anpassa sig till oss eller lämna Alliansen.
Dessutom är vi det borgliga miljöalternativet och då har vår thinktank kommit fram till att den största miljöförstörande faktor inte är fossila bränslen, men människan själv. Ergo, en uthållig och anpassad miljöpolitik kräver en eliminering av dessa miljöförstörande element med målet inställt på en 15 % minskning till 2020 och med sikte på 30 % procent 2040.

Sverige behöver mer av Centerns affärstänkande och fossila pensionärer.

mj

Inga kommentarer: