lördag 28 november 2009

MORFAR LOVORDAR STATSMINISTER

Morfar är glad att högsta makten delas av Treenigheten i landet.
Vår Herre, hans majestät Herr Carl Gustav och Herr Excellens Fredrik Reinfeldt.
Treenfaldigheten, ett exemplariskt statsskick. Bättre kan man inte ha det när det gäller geografisk fördelning, multikulti, överklass-proletariat balans, könsfördelning m.m.
Demokrati när den är som bäst.

Vår Herre, röstade vi på i kyrkovalet.
Herr Carl Gustav, när majoriteten av de utvalda i riksdag med en grundlagsändring valde att anpassa uppdraget till majestetens mentala förmåga.
Och Herr Fredrik, som blev vald av partiets inre krets, visserligen något kuppartigt efter att de hade lagt skulden till deras dåliga valresultat på hans snälla företrädare Herr Bo Lundberg.

Och Herrarna sköter sitt jobb väl. Vår Herrens politiska program att vi skall älska varandra praktiserar vi mer än någonsin. Åtminstone på det fysiska planet, där vi historisk sett nog måste ha massmeriterat oss till de bästa platser i livet efter detta.
Herr Carl Gustav utmärker sig mycket begåvad i utrikespolitiken och utnämnde diplomatisk hans kollega envåldshärskare i Brunei som ett demokratiskt föredöme och har på sistone markerat att en av de viktigaste beslut som hans parlament bör ta, är att decimera en del av landets ursprungsbefolkning: vargarna.
Men Frederik, kloka Frederik slår ju alla. Vem kunde ana sådan visshet bakom babyfacet?
På radion förklarar han att pensionärer inte har skäl att gnälla för att han får dem att betala procentuell mer skatt än lönearbetare, med motivering: Om man sänker skatt för arbetet, då få vi fler som vill jobba och det är bra för då får statskassan mer skatt och kan lämna till pensionärer mer av deras sparade pensionspengar. Elementär logik kära Watson!
Fast bättre kan han, tycker morfar. Fredrik bör inte dutta med att hjälpa pensionärer med några få tusenlappar mer skatt än löntagare. För ju mera man sänker skatt för löntagare ju bättre det är för gamlingarna.
Så, som pensionär kräver Morfar att skatt för löntagare skall bli minst noll som första steg.
Sedan skall vi vara konsekventa och fortsätta med samma logik och förbättra löntagares situation än mera, med att passera nollskatt och LÄMNA skattepengar till dem.
Det skall pensionärer självklart betala för de blir bara mer och mer förmögna i systemet.Perpetuum mobilé.

Tänk vad vi har att vänta oss när babyfacet blir lika gammal och erfaren som Morfar!
Fast att bli gammalt innebär att man vet alla svar men att ingen bryr sig om att ställa dig frågorna.

Frederik får i samma program frågan om han skall göra något åt att svenska uppfödare låtar sina söta grisseknon tugga på varandra levande, rulla runt i egen avföring t.o.m. bland sina släktingars lik, smaska på sina närmastes inälvor, krypa omkring med brutna ben eller livslångt leva i frid instängt i bås där de inte kan vända sig.
Igen visar Frederik otroligt klokhet i svaret. Nej vi gör inget åt det, för förstärkning av djurskyddslagen och mer human svensk svineri betyder dyrare skinkor och korv och då väljer kunder att köpa dansk och holländsk griskött och då importerar vi djurplågeri!

Kung Salomon kan dra något gammalt över sig.

Morfar har varit tveksamt till att klona svin men kan gott tänka sig att nästa regering enbart består av ministrar som är så lika kloka Fredrik som möjligt.

mj

1 kommentar:

Gun Svensson sa...

Du är helt underbar - tack för veckan allra gottaste skratt!