fredag 8 augusti 2008

FRA FARS

FRA FARSEN FORTSÄTTER

I en liten kort notis i dagens Dagens läser Morfar att Center till slut också blir litet uppkäftig om FRA-lagen.
Partisekreteraren förklarar djärvt ” om det finns tekniska lösningar som ytterligare kan bakas in i detta (FRA-lagen), så är det möjligt”.
Är det sant?...Hur vågar han?...
Har Centerns partisekreterare verkligt mandat att för hela partiet säga: att något som kan, är möjligt?
Något som kan,... kan???
Kunde det inte sägas litet försiktigare, mer diplomatisk? Vad säger Frederik om det? Är det verkligen förankrad i alliansen?
För dem som under lång tid har undrad vad Center nu vill efter all deras bråk i början på sommaren om FRA-lagen, svarar partisekreterare uttömmande ”vi har samma debatt som folkpartiet” och med den exemplariska preciseringen är ju allting sagt.

Så den som vill veta om Centerpolitik, skall fråga folkpartiets partisekreterare för förstahands information.

Morfar som ogenerad smygläser andras blogg, fick ett tips av Garuda(blogg iamgaruda) och fann att den tongivande lokalavdelningen av Folkpartiet i Nacka( där alla lokala partier är tongivande och för övrigt morfars älskade hemstad) i deras blogg demonstrerar ett upplysande exempel på operationell allianspolitik: Moderaterna är fiende, statsminister hin onde och FRA är kass.

Om nu oppositionen redan tycker att det finns bättre regeringsfrågor att lösa än:
en tids - och resurskrävande,
onödig,
frihetskränkande,
lätt att kringgå,
svårt kontrollerbar,
impopulär och
icke- akut komplementeringsförslag till en än så länge väl fungerade säkerhetspolitik – en fråga de själv har väckt och senare förkastad – och folkpartiet tycker det också och Center tycker som folkpartiet, då finns det bara en hederlig sak att göra för Morfar: bilda en minoritetsregering mellan Kristdemokraterna, de Moderaterna som fortfarande är proFRA och Morfarpartiet.
Morfar som ståndaktigast, utan vank eller tagel har försvarat FRA blir efter det rituella förnekande den självklara Statsminister och tillsätter ett gäng kloka gubbar och Garuda som övriga kabinettsmedlemmar. Den unga Garuda är med för att undvika befängda konspirationsteorier och lögnaktiga beskyllningar om att landet har bytt från demokrati till gerontokrati...
Han blir enligt vår dolda agenda snart utbytt( TV-licens o.d.) och få återkomma om några decennier.
GREY POWER!

Inga kommentarer: