torsdag 7 augusti 2008

FRA SLÅR TILLBAKA

FRA SLÅR TILLBAKA

mFRA (morFaRs slutenAvlyssningsanstalt) har nyss fått reda på att FRA, i association med CIA psykologer, ex-KGB psykiatrar och egna psyko`s, mot alla försäkringar och löften, svekfullt har psykoanalyserad lilla morfars blogg och chockerad funnit att barnbarns störa vän, under ytan är en potentiell fortkörare, karadzic-on-global-scale, suprem machiavellist, f.d.utlänning, pimp till Babylons stora hora, civilisationernas terminator, Bin Ladens läromästare m.m., m.m.
.
Kortfattad: ONDSKANS HERRE PERSONIFIERAD!

FRA som - lika litet som dess kritiker - någonsin hade förväntad att ens minsta hot kunde uppstå mot det lilla ointressanta riket i norra Europas kalla mörka gränstrakter, är förbluffad men inser vilken oväntad gåva har fallit i dess famn. Ett riktigt hot mot rikets säkerhet ….Wow! Eufori hos FRA. Renässans för folkavlysnare, ryska U-båtsskrämmare och hysterisk spionjakt.
The happy days are back again, då ex-tullchef och numera landshövding, Björn Eriksson lät kroppsvisitera ALLA passagerare, utländska och svenska, på Arlanda med motiveringen:” INGEN SKALL KÄNNA SIG SÄKER ”
Now we are talking!
Nästa steg ett lagförslag att avskaffa yttrandefriheten….. bokbål…… FRAPOWER!

Alliansregeringen är mindre glad… Akut krismöte på högsta nivå. Statsministers vänliga babyface förvrängs av oro och skräck och snart inser hela kabinettet och generalstaben att försvar mot en så övermäktig fiende är meningslös.
Den nya försvarsminister som inte har mycket till försvar att försvara med och därför i veckor har arbetad dag-och-natt med att försöka rädda prestigeprojektet Avlysningslagen, är utbränd och minst lika ledsen som dåvarande försvarsminister RÖDA RONNY(s), som på 80-talet efter en vecka på hans post som landets mest stabila man, fick obotlig hemlängtan till Dalarna och helt sonika gick hem!
I samma anda som den realistiska danska politiker Mogens Glistrupp sa under kalla kriget: - Lägg ner hela försvaret och ersätt det med en telefonsvarare med meddelande ” Vi ger oss”-, föreslår landförsvarare NR.1 trött ett villkorslöst kapitulation.
Kd- ledare ligger på knä och anropar Ondskans motpart,
Centerns coola partiledare ler som vanligt, tröstar och trycker de unga stats- och försvarsministrar till sitt moderliga bröst men… den militanta alltid handlings-kraftiga utbildningsminister(Fp) ger inte upp så lätt och föreslår ett för-handlings bud.
Det hela leder till att regeringen, via deras representant i Nacka, föreslår den leda fi ett modigt klassisk svensk kompromiss: neutralitet och alliansfri i fredstid.
Morfar, initial litet förvirrad hajar snabbt, hänger med och alltid villigt att tjäna sitt land i nöd, samarbetar. Fredsförhandlingar vid köksbordet, kongressen dansar, morfar utverkar som extra bonus en general pardon för hans rest- och trängselskatter och lovar sedan högtidligt aldrig avslöja denna förskräckliga sanning. Konvolut utväxlas, handskakningar, björnkramar, Peace in our world.

Snart upplöses alltså ALLIANSEN!!!

.
Morfar ar mer och mer nöjd med FRA!

Inga kommentarer: