söndag 18 oktober 2009

MORFAR BEGRIPER INTE.

Morfar begriper inte att folk inte begriper bättre.

Nu är det mycket ståhej för att vår utrikes- och justitieministrar ta plats på framträdande platser i kyrkans beslutsorgan, fullmäktige. Även en av de mäktigaste i oppositionen f.d. justitieminister gör samma sak.
Man tycker att de inte, bredvid deras krävande politiska fulltidsarbeten, bör ha tid med det.

Kritikerna har nog inte läst fosterlandets historia.

Så här enkelt är det;

Snart blir Carl Bildt ärkebiskop och Beatrice ärkeabdissa. Fredrik Reinfeldt springer Wasalopp och blir kung. Tillsammans reformerar de Kyrkan en gång till och konfiskerar all egendom som kyrkan har.
Med pengarna bygger de upp en främlingslegion av fattiga finsk drängar, ta färja till Tyskland och with God on their side, belägras den första stad de möter.
Eftersom det inte finns stadsmurar mera, köper staden - under hotet av att allt bränns ner, inklusive kvinnor och barn - sig fri. Med de pengarna skaffar man sig fler legosoldater och hotar en mycket större stan o.s.v.
Så drar man glad söderut till konststaden Prag. Eftersom tjecker inte har reformerat deras kyrka, är Gud inte på deras sida och kan vi med våld ta deras trädgårdsskulpturer. Bl.a. en ny variant av Herculesfontänen. Sen tar vi avgudadyrkarnas kyrksilver, ha skoj,röjer litet i stan och springer med en stor omväg runt Lutzen hem igen.

Kung Frederik får alla nakna kopparskulpturer till att piffa upp tomten i Täby, man har råd att ansöka bygglov för en tillbyggnad till Skogkloster och då ...? Jo då är vi för andra gång en stormakt igen.

Thomas, som också har läst historia, ligger i lä (det funkar inte med en oppositionskung) och söker asyl i Vatikanstaten.

IT’S ALL ABOUT POWER, STUPID!

Inga kommentarer: