torsdag 1 oktober 2009

MORFAR VERSUS HERR ORDFÖRANDE

Morfar versus herr ordförande



Herr Centerorförande - med - riksdagsambitionen i Nacka härjar vidare.Inte bara att han har den befängda ambition att han för 1/349 del vill styra landet med larviga nymodigheter som tolerans,mod och generositet,han springer runt i förorterna och förkunnar att hela Sverige är ett urbaniserat samhälle från Överkalix till Trelleborg.Hans löjliga argument är att, när han var ung och bodde i en tät stenstad så var folk mindre urbaniserat än de som nu bor i de mest avlägsna orter.
Nonsens, visserligen bor en majoritet av svenskarna -och sedan några månader de flesta i hela världen - i städer, men det är mentaliteten som gäller,inte tillgång till e-post, facebook,blogg, skype, TV, mobil, utbildning,flyg, bil, kollektiv trafik, parabol, globalisering och andra nymodigheter.
Den riktiga lantliga svenska karaktären typeras av att veta sin plats, vara fåordig, karlakarl, redbar lantman, stadig förankring i odaljorden, många söner, blåögthet, små grodorna, söndagsmässan, och municipal samhälle.
Men en sak är bra med hr.Ordförande. Han tar avstånd från hetskampanjen mot Sverige Demokraterna.
Där igen är hans argumenter löjliga, men ändå!
Bl.a. för han fram att om man tycker illa om SDs intolerans, får man inte själv vara intolerant mot deras rätt att representera den del av folket som väljer dem som deras ombud.

Ett annat argument är att det är bättre att debattera mot vad han kallar de öppna "racisterna" än att komma åt det betydligt större antal xenifober som finnt i de etablerade partier tillsammans.Dessutom kommer de flesta SD-väljare från andra partier.

Ytterligare tycker han som invandrare att den dolda främlingsrädsla och den vardagliga diskreta diskriminering av nysvenskar är en större kancersvulst än de få stackare som tror på tokAdolv´s virriga teorier.

Sen tror han att i en robust och vital demokrati, hans begrepp om tolerans och generositet garanterar att avvikande odemokratiska uppfattningar ständigt kan prövas och att mervärde av debatten ligger i en större medvetenhet hoss majoriteten om vad de verkligen värden av demokratin är.

Totalitära idéer om rasrenhet, fascism, stalinism, fundamentalism kommer och går och nya antidemokratiska teorier kommer säkert också framöver men acceptans av demokratin blir global större och större och som system allt bättre.

Alla extrema partier blir moderatare när de en gång blir etablerade.

Som morfar sa en massa nonsens. SD är bra, ännu mera nu när Center kanske inte förblir det svenskaste av alla partier.

Morfar övervägar starkt att om Center gör sig i program och handling attraktivt för främmade inflyttande att lägga sin tunga röst för dett nya mer svenskare alternativet.

Genom naivitet har Sverige förlorat sin själ. Utlänningar som monarker...valloner som tog bort vårt järn ur marken...holländare som byggde Göteborg och öppnade landet för all det främmande bortom Kattegat...utkommanderade finnar som förlorade våra krig... danskar som gav oss en främmande softreligion...norrbaggar som mördade vår kung... samer som slog mot vår behov av lebensraum im norden. Hela vår historia har vi drabbats av utlänningar och nu simmar de i burkinis i våra simhallar,förgiftar oss med pizzor,vin och bananer och är riksdagskandidater.
Morfar är glad att hans salig morfar alldrig fick uppleva det.

Inga kommentarer: